Wow! Dit is nog eens een gemakkelijke maaltijd..

Mijn dochter heeft een bijbaantje in een supermarkt. En tegenwoordig zijn die tot best laat open, en wanneer je dan al ’s middags moet beginnen met werken.. Tja. Hoe doe je dat dan met avondeten? Voor 15:00 uur of na 21:00 uur eten? Ik kan je vertellen: mijn “hongerhalsje” gaat dat niet trekken. Dan is een klant en klaar maaltijd natuurlijk een handige oplossing.

Herman

Vandaag kwam mijn vrouw terug van boodschappen doen en had een kant en klaar maaltijden meegenomen. ‘Kijk eens! Dit is nog eens een gemakkelijke maaltijd. En ook nog van Herman!’

IMG_0523

Herman den Blijker verbindt zijn naam aan deze kant en klaar maaltijd

Herman is in deze Herman den Blijker.  Toch een gerenommeerde chef kok. Met restaurants die bekend staan om goede kwaliteit en top gerechten. Nu heeft Herman al veel langer Merchandising en dergelijke, bijvoorbeeld in de vorm van messen en andere handige keukenhulpjes. En ook gerechten waar zijn naam aan verbonden zijn ben ik eerder tegen gekomen. Maar in dit geval heb ik toch met oprechte verbazing gekeken naar het gerecht en de informatie op de verpakking.

Allereerst de geruststellende mededeling dat het een gerecht is zonder conserveermiddelen en smaakversterkersProminent geplaatst op de voorzijde van de verpakking. Top!

IMG_0520

Verbaasd..

‘Ziet er best lekker uit’ zei ik nog. ‘Leg maar snel in de koelkast’. Het antwoord van mijn echtgenote verbaasde mij zeer…

Dit hoeft niet in de koelkast hoor! Kun je gewoon in de kast neer leggen. Ligt in de supermarkt ook gewoon in het schap…

Vol ongeloof ben ik de achterzijde van de verpakking gaan lezen. En inderdaad. Daar staat het toch echt beschreven. Houdbaar op kamertemperatuur. Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking. Verpakt onder beschermende atmosfeer.

IMG_0525 (1)

OK. Wat staat er dan op de voorzijde van de verpakking voor wat betreft houdbaarheid datum? Dat kan toch nooit zo lang zijn?? Nou… Dat blijkt dus best mee te vallen. En voor deze laatste zin hebben de Britten een uitdrukking: It’s an understatement.

Want wat is de houdbaarheid van dit Chef’s Quality, zonder conserveermiddelen en smaakversterkers bereide kant en klaar gerecht?

IMG_0524

Ja! je ziet het goed. 02-09-2017.  Check even de datum dat ik dit blog schrijf.. En wellicht begrijp je dat ik zo mijn vraagtekens heb bij het geheel. Kan het allemaal wel of niet? Ik moet je bekennen, ik weet het niet. Maar wanneer ik de beschikbare info lees, heb ik mijn vraagtekens. En  misschien is het wel heel erg lekker. Ik heb geen idee. Nog niet geproefd.

En voor mijn dochter? Ach. Een gezonde maaltijdsalade is ook lekker. Neem dat maar mee naar je werk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s