[Uitgelezen] Social Selling. Meer omzet door slim gebruik van Social Media. #review.

laura-nuhaan-social-selling

Ik heb het genoegen gehad om een aantal presentaties van Laura Nuhaan bij te wonen. En voor mij is een rode draad in al die presentaties, de heldere manier waarop zij het onderwerp overbrengt. Ik was dan ook erg benieuwd naar de wijze waarop zij haar insight rondom Social Selling ging overbrengen. In een boek.

Helder.

Daar kan ik kort over zijn. Haar sterke punt tijdens de presentaties, weet zij ook door te voeren in het boek. Heldere taal. Geen moeilijke modellen en theorieën, maar een duidelijke uitleg en beschrijving van haar zienswijze op het inzetten van Social Selling. Wat is Social Selling eigenlijk? Een definitie:

Social Selling is een verkooptechniek die social media en social tools benut om zo continu een 360-gradenbeeld van klanten en beïnvloeders te krijgen en behouden. Op dat volledige klantbeeld moet proactief ingespeeld worden met een juiste mix van social communicatie tools ter versterking van e-mail, telefoon en persoonlijk contact. 

Auteur Laura Nuhaan

Auteur Laura Nuhaan

Na een uitleg over de basis: Social Selling, en een opsomming van de belangrijkste trends, komt Nuhaan tot de essentie van het boek: het Social Selling 9 stappen plan.

  1. Align
  2. Manage de funnel
  3. Plan
  4. Identificeer
  5. Wordt gezien
  6. Luister
  7. Onderhoud [Engage]
  8. Verkoop, activeer je prospects
  9. Social Selling voor bestaande klanten.

Ieder hoofdstuk heeft een aantal tips ter afsluiting en een verwijzing / opdracht na een werkblad wat zich achter in het boek bevindt. Zo vul je dus je eigen stappen plan, per hoofdstuk in. Een handige manier.

Wat benadrukt wordt is dat de ouderwetse scheiding van Sales, Marketing en Klantenservice nu toch echt passé is. Wil je succesvol zijn. Deze afdelingen moeten absoluut samenwerken. De krachten bundelen. Een Marketing Qualified Lead is nog lang geen Sales Qualified Lead, dus samenwerken en afstemmen is essentieel.

Modellen en afbeeldingen. IMG_0289

Hoewel niet overdreven veel zijn er modellen en afbeeldingen opgenomen in het boek. Een aantal modellen komen van haar eigen bureau: de Andeta Groep, maar vele zijn ook uit ander onderzoeken gehaald. Zij geven een toegevoegde waarde aan het geheel: een afbeelding zegt immers meer dan 1000 woorden. Het gebruik van modellen en de onderbouwingen en toevoegingen vanuit onderzoeken maken het boek een gedegen naslagwerk.

Het boek is onder meer hier te koop.

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Social selling: de basis
2. Belangrijkste trends
3. De impact op marketing en sales
4. Social selling in 9 stappen
5. Stap 1: Align
6. Stap 2: Manage de funnel
7. Stap 3: Plan
8. Stap 4: Identificeer
9. Stap 5: Word gezien
10. Contentmarketing en social selling
11. Stap 6: Luister
12. Stap 7: Onderhoud (Engage)
13. Stap 8: Verkoop, activeer je prospects
14. Stap 9: Social selling voor bestaande klanten
15. Implementatie

Bijlage: aan de slag werkbladen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s