Winterbier Festival in de Grote Kerk, Enschede.. #Top #Event

 

Poster

Zaterdag 9 januari 2016. In de Grote Kerk in hartje Enschede is een event georganiseerd. Een Winterbier Festival!

9 Brouwers geven acte de présence en schenken hun bieren welke passen bij deze tijd van het jaar. Geen ” lichte jongens” dus..

Bier in de kerk??

Is een kerk wel een juiste plek voor een dergelijk evenement? Tja.. De laatste jaren is de grote Kerk in Enschede al voor zeer veel verschillende zaken gebruikt. En bier is geen onbekend iets voor deze locatie.. Al in 1992 was er een bijeenkomst waar uitgebreid werd stil gestaan bij het brouwsel.. Het was toen aan de studentenvereniging EAGEE om een congres te organiseren. Zij deden dat onder de titel The World Behind Beer. In de stad verscheen  posters met de boodschap dat Michael Jackson, op 1 april, een presentatie zou geven over bier. In de kerk, op de oude markt in Enschede..

Uiteraard dachten velen dat dit om een keiharde 1-april grap ging. En nogal doorzichtig. Michael Jackson, praat over bier, in een kerk. Dat kan niet waar zijn. En niets was minder waar..

Maar naast de zeer bekende zanger, leefde er toen nóg een bekende Michel Jackson. OK. Bij minder mensen bekend dan zijn zingende naamgenoot, maar hij liefhebbers van bier en whisky zeer Well known! Een TV reeks van hem: Beerhunter.

Hoewel veel mensen dus dachten dat het een 1-april grap moest zijn, zat de kerk op het moment van de presentatie hutje-vol! Ruim 600 mensen hadden zich verzameld om de verhalen van Micheal aan te horen. En het was fantastisch kan ik je vertellen! Ik was er bij..

En wat kon die man vertellen! Storytelling 0.1 wellicht, maar zo heerlijk boeiend en vol passie.. Top.

Michael 2 Kerk

Michael Kerk 3

Goed. Geen nieuw begrip dus voor de Grote Kerk in Enschede. En nu, vele jaren later, een Winterbier Festival. Georganiseerd door Stanislaus Brewskovitch in samenwerking met de bekende broodjezaak Willemientje in de binnenstad van Enschede. Zoals geschreven: 9 brouwerijen lieten de aanwezigen proeven van hun producten. En daar zaten pareltjes bij.

logos_brouwers

Jopen is natuurlijk al jaren bezig en ondertussen een bekende brouwerij geworden.. Hun bieren pasten dan ook prima bij de opzet van het festival.

IMG_7344

Van Het Roze Varken heb ik een heerlijk fris smakend bier gedronken. En de heren van de brouwerij hadden er zin in!

Roze

Het was en zeer goed bezocht festival. Naar wat ik gehoord heb waren er in de voorverkoop 500 kaarten verkocht. En ook de deurverkoop verliep prima. Meer dan geslaagd dus.

Bierfestival 1IMG_7341

Dit laat in ieder geval zien dat er vraag is naar een festival als dit. Veel bezoekers, een mooie locatie, lekkere bieren. Een top combinatie! En bij het volgende festival zal ik weer aanwezig zijn..Suggestie:  Meibokjes??

Zin gekregen in het proeven van speciale bieren?

Op 5 en 6 februari heeft Eet en Bierencafé de Beiaard 7 zogenaamde gerijpte bieren van de tap. Dus bieren die al langer gelagerd (ouder) zijn. Voor de kenners een uitgelezen moment om iets bijzonders te proeven!  Zie ik je dan??

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s