Gestrand…

De donkere december maand. Vandaag is het pakjesavond. Niet dat wij daar nog iets mee deden. Maar goed. Ik was onderweg van Rotterdam Noord naar Enschede. Uiteraard met de trein. Vlak voor Utrecht: Beste reizigers. Ik heb een vervelend bericht. Deze trein gaat niet verder dan Utrecht, in verband met een stroomstoring bij Amersfoort. Utrecht is dus het einde van deze rit. U kunt overstappen op…

Ik heb even snel gekeken naar een alternatief en zag een meer dan goed gevuld perron.Stampvol. Daar dus niet echt veel zinnen. De storing zou (minimaal) duren tot 17:00 uur. Het was op dat moment net iets naar 15:00 uur. Goed om te weten: ik heb morgen een vergadering in Utrecht… Ben dan de voorzitter en moet (vind ik) aanwezig zijn. Zou voor nu dus betekenen dat ik rond 20:00 uur in Enschede zou zijn. Om morgen ochtend vroeg weer te vertrekken naar Utrecht.

Was jij nog in huis geweest, had ik zeker een alternatief gezocht.

Nu heb ik een ander besluit genomen. De Utrechtse binnenstad in, een leuke tent opgezocht en een wijntje besteld. Vervolgens een hotel gezocht, en geboekt. Ik blijf wel hier. Wat moet ik in een koud (verwarming staat uit, want afgelopen nacht ook niet thuis geweest) en donker huis, waar niemand op mij wacht. Dan liever hier, lekker warm en lekker naar buiten kijken. Zojuist gegeten. Ook prima. Al met al een goed alternatief. Vind ik.

Maar wat is het mij wat waard wanneer jij er nog zou zijn! Dan had ik er alles aan gedaan om thuis te komen. Je een kus gegeven en had gezegd Houwsjouws. We hadden een wijntje gedronken. En het eten gelaten voor wat het is. Toch al laat..

#Houwsjouws.


Plaats een reactie