Het “Old school” plattegrondje kan nog steeds triggeren, en, een super drie-gangenmenu aanbieding

img_0909

Je kent ze vast wel: die plattegrondjes die bij hotels liggen met rondom de plattegrond allemaal reclame uitingen. En uiteraard ook de gehele achterzijde vol met aanbiedingen. Bij mijn recente bezoek aan Den Haag kreeg ik door de vriendelijke receptioniste zo’n exemplaar uitgereikt, waarop zij de snelste route naar een door mij gezochte tramhalte aangegeven had.

Smartphone vs papier.

Natuurlijk had ik zelf de halte ook kunnen vinden. Mijn Smartphone staat vol met handige apps, inclusief een compleet navigatie systeem. Maar ja, er was toch al getekend op het stukje papier, dus dan kun je het net zo goed meenemen. Het wandelingetje naar de halte ging ook met het papier in de hand prima en was snel gevonden. Tijdens de tramrit viel mijn ook op de reclames die rondom de plattegrond en op de achterzijde staan. Vooral veel locale horeca natuurlijk, dus wat dat betreft best handig. Mijn oog voel op een advertentie van een horecagelegenheid op loopafstand van mijn hotel. Dat is best handig, dacht ik nog. Aan het einde van een drukke dag is het lekker makkelijk wanneer je dicht bij je hotel kunt eten, en niet nog een hele reis moet ondernemen.

De vervolgstappen zijn dan wel weer met behulp van de moderne spulletjes.. Dus via internet het restaurant opgezocht. De verschillende review sites bekeken en de aanbieding nog eens goed bekeken, ditmaal met wat meer info dan alleen via de papieren advertentie.

Trigger

Toch was de trigger om dit te doen het papieren exemplaar. Sterker nog, ik kan mij zeker voortellen dat ik niet op deze horeca gelegenheid was gekomen wanneer ik de plattegrond niet had bekeken. Apps van Tripadvisor, Eet.nu en Iens worden veel gebruikt. En ik merk aan mijzelf dat ik deze ondersteuning soms domweg vergeet.. Ik loop dan ergens rond, zie een gelegenheid, bekijk de kaart en besluit dan of ik naar binnen ga.

tripadvisor eet-nu iens

Zo’s plattegrond werkt dan blijkbaar toch net iets anders. Volgens mij is wel een verschil dat een plattegrond meer tijd vraagt. Het is dat ik zat te wachten op de tram, en vervolgens de advertenties eens wat nader ging bekijken. En dat toen mijn blik viel op de advertentie van Proeflokaal Bregje.

Briljant eenvoudig

Het concept van Proeflokaal Bregje is briljant eenvoudig. Niet nieuw! Want er zijn meer ondernemingen die hetzelfde concept toepassen. Want het idee van een drie-gangen menu voor een vaste prijs ken je vast in je eigen omgeving ook wel. Wat is dan het onderscheidend vermogen van deze horeca gelegenheid?

Tja. Dat is in dit geval misschien wel de prijs. Want een drie-gangenmenu kost hier van donderdag t/m zondag €14,50 en op de andere dagen slechts €12,50. En dat is toch wel heel scherp geprijsd. De doorlooptijd van de gerechten ligt hoog, maar zonder vervelend te zijn. Het is dus niet zo dat je voorgerecht wordt uitgehaald en je hoofdgerecht er direct achter aan komt. Daarnaast zit de zaak iedere avond vol! De keuken kan zich dus optimaal voorbereiden want men weet simpelweg wat de goed lopende gerechten zijn en de mise en place kan dan ook optimaal zijn. Tel daarbij nog even de zeer vriendelijke bediening op en je hebt een top concept te pakken. Een persoonlijke noot op je rekening maakt het dan helemaal af… Kortom: een aanrader!

img_0907

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s