#3voor2016. De trends voor het nieuwe jaar

Via de site van Nieuws.Social werden in de maand december een dertiental blogs gedeeld met de trends voor 2016 volgens…

In deze reeks kun je lezen hoe een aantal bloggers kijken naar de ontwikkelingen in het nieuwe jaar. Wat moet je echt in de gaten houden? Wat gaat het helemaal maken, en wat verdwijnt? Wat wordt hip? En wat is in 2016 absoluut Not Done?

Aangezien deze dertien blogs her en der verspreid staan op de site, heb ik ze samengevoegd tot één artikel. Klik op de titel van het artikel om het volledige verhaal te lezen op Nieuws.Social.

Enjoy…

De business trends voor 2016 van Henkjan Smits

HJ

Henkjan Smits, geboren 1961 te Almelo, kennen wij onder andere van het televisieprogramma Idols, waar hij in de eerste drie edities juryvoorzitter was. Na tien seizoenen talentenjachten te hebben gejureerd is hij tegenwoordig vooral bezig met het trainingsprogramma ‘de Business X-Factor’ en helpt hij diverse organisaties met innemende sessies.

De digital marketing trends voor 2016 van Patric van Maaren

selfie_3voor2016

Patric van Maaren is Registered Digital Marketeer. Als freelancer werkt hij samen met diverse marketingmanagers, startups en ondernemers. Gezamenlijk werken zij aan een online strategie en de uitvoering. Van Maaren is gemakkelijk te herkennen aan zijn bow-tie.

De social media services trends van Rein Hof voor 2016

c4026a83-7d64-446d-8203-1ff77032680a.jpg

Rein Hof houdt zich bezig met social media marketing(services), CRM, blogt en spreekt en reviewt boeken en events voor Nieuws.Social. Zijn drie trends voor 2016:

De content marketing trends van Angelique Bemelmans voor 2016 #sweetspot

a1a529f5-4efc-4ed7-abcf-accce45b6653

Angelique Bemelmans is freelance (online) marketeer en copywriter. @Angeliekjuh Rockt (content)marketing én haar Fender.

De business trends voor 2016 van Corien Oenema

CorienOenema©

Corien Oenema – geboren 1972 te Gorredijk – is online ondernemer en helpt als business coach zelfstandig professionals zodat hun bedrijf hun meer tijd, vrijheid en financieel onafhankelijkheid oplevert. Per januari 2016 lanceert zij, samen met Business.nl, de e-learning platforms Online Trainingen Nederland en Online Trainers Nederland.

De online marketing trends van Wieger Waardenburg voor 2016

74063771-c19d-41df-a52f-a7e1afdd7931

Wieger Waardenburg is spreker, blogger, auteur en vooral ondernemer met zijn XpertMarketing. Zijn motto luidt:

Online Marketing met XpertMarketing: Duidelijke taal & Resultaatgericht.

Ook Waardenburg motiveert zijn drie trends voor 2016, hij doet dit op gebied van online marketing

Petersen en zijn trends voor 2016: social-tech marketeer, Engage or die!

CWdhSnWXIAEZhiQ

Patrick Petersen, auteur van onder andere het Handboek Online Marketing, ondernemer met bureau AtMost, visual storytelling met AtMostTV en een drijvende kracht achter Nieuws.Social is duidelijk over de inzet van online marketing anno 2016:

We hebben nu lang genoeg met middelen gespeeld en uitgeprobeerd. Het wordt tijd ver boven de instrumenten te staan en orkestraal een resultaatgerichte online marketingmix samen te stellen waar echt muziek in zit.

De Twitter-trends voor 2016 van Herman Couwenbergh

826dca95-98c7-4d6b-8810-5e73a93451f0-e1451330349645

Herman Couwenbergh – op Twitter bekend als @Hermaniak – is online consultant en helpt organisaties en personen met hun online communicatie. Van een nieuwe website tot een social media strategie, Herman zet zijn kennis en kunde in om het maximale te behalen uitgaande van de organisatie zelf. Recent richtte hij met enkele experts het contentplatform ExpertUpdate.nl op. Herman is een groot twitter-fan.

Trends van Ernst Jan Bos voor Social Marketing in 2016 #menselijk

92662114-7886-4115-86a2-86598e070a42

De trends van Ernst Jan Bos. Social expert Bos stelt zichzelf als volgt voor:

Mijn passie is mijn vak geworden. Sommigen zeggen wel ik leef en adem Social. Als Social Business strateeg heb ik dagelijks te maken Social aspecten en social media. Soms denk ik wel eens waarom moeten we werken aan en met trends. En eigenlijk als je er over gaat nadenken is het soms meer dan wenselijk. Trends kunnen je een stukje op weg helpen en misschien wel aan het denken zetten. En juist dat laatste is wat ik graag wil bereiken. Mijn trends zetten je hopelijk tot nadenken.

Pieter Noorlander: ‘2016? Wees wie je bent en laat dat zien!’

f5183ea6-9b50-4e23-a8bc-b02c7960887d

Pieter Noorlander is in te huren als freelance Marketeer (zie http://www.NMCO.nl) en richt zich vooral op de b2b markt. Als traditioneel opgeleide marketeer – met zeer veel kennis van Online Marketing – ziet hij met name de verbinding tussen offline en online marketing. Hij past deze mix ook toe in de praktijk.

De engaging en visual marketing trends voor 2016 van Archana Haarnack

Archana-Haarnack-voor-SocialMedia-nl

Archana Haarnack is ruim 14 jaar werkzaam in de meubel- en beddenbranche. Momenteel is zij Social Media Manager bij beddenleverancier Swiss Sense in Uden. Haar kennis en passie voor interieur, social media, Pinterest en bloggen deelt Archana op haar blog ARCHANA.NL en via haar Pinterest en Instagram training en Blog Coaching. Archana helpt bloggers en ondernemers om hun merk zo zichtbaar mogelijk te krijgen op Pinterest, social media en website.

‘De (verhalende) content trends voor 2016 van Patrick de Bot’

PatrickdeBot_selfie

Patrick de Bot (1974) werkte meer dan 15 jaar als copywriter en conceptontwikkelaar. De Bot deed dit voor diverse bureaus in Zuid-Nederland en met name gericht op B2B-accounts. Sinds september 2015 helpt hij als Man van het Woord (website in aanbouw) bedrijven om hun onderscheidend vermogen onderscheidend onder woorden te brengen op de juiste kanalen.

 

De trends van Richard Otto voor 2016 #vr

Z2aNpzYH

Het online landschap is dusdanig in beweging dat het nog lastig is om ‘slechts’ drie online trends te benoemen. Ik heb daarom gekozen om drie opmerkelijke trends te benomen.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s