Top #boek: Jos Burgers over Klant gerichtheid.. #review

De drie best verkochte management boeken van 2006, 2009 en 2012 samengebracht in één Jos Burgersuitgave.. Werkt dat? Is dan nog ” lekker leesbaar”? Met 366 pagina’s is het een behoorlijk lijvige uitgave geworden. Dat realiseert Jos Burgers ook, en in zijn voorwoord haalt hij dit aan…

“Als lezer bent u dus allereerst gek op dunne boekjes. Uw tijd is namelijk beperkt...” En verder: “Dikke boeken verkopen tamelijk slecht. Nu wil de ironie dat het bundelen van drie dunne boekjes resulteert in het tamelijk dikke boek dat nu voor u ligt. Ik hoop dus stiekem dat die stelling niet onder alle omstandigheden opgaat..”

Het eerste boek is  Klanten zijn eigenlijk net mensen. Uitgegeven in 2006, en geschreven in column vorm. Korte stukjes, anderhalve, max twee pagina’s en afgesloten met zogenaamde Eyeopeners. Een aantal citaten die de kern van het verhaal weergeven. Lekker om te lezen.

“Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist”

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”

“Klanten krijgen keuzestress als u hen te veel keuze biedt”

Jos Burgers foto

Bestseller auteur en veel gevraagd spreker Jos Burgers

Brokken??

Hondenbrokken is deel twee van het boek. Verrassend genoeg is dit geschreven in een verhaal stijl. Burgers beschrijft hier de ontwikkelingen die Tim, eigenaar van een dierenwinkel, samen met zijn personeel doormaakt. De zaken gaan slecht. Steeds meer winkels verkopen hondenbrokken, en zijn daarmee vaker nog goedkoper ook.. Hoe ga jij je dan nog onderscheiden?

In dit deel lees je de reis die deze ondernemer maakt. Met behulp van een vijftal zelf bedachte ” wetten van helpen” gaat hij, samen met zijn personeel aan de slag. Leren door vallen en opstaan om uiteindelijk een succesvol ondernemer te worden.

Om je een idee te geven: De eerste Wet van Helpen: Helpen verschilt per klant. De vierde wet: Helpen is ook ongevraagd advies geven en hulp bieden.. 

Gaten boren..

Het derde deel van dit boek bevat een uitgave uit 2012: Gek op gaten. Deze metafoor gebruikt Burgers om aan te geven wat klanten feitelijk willen. Geen boren, maar gaten! Aan de hand van verschillende voorbeelden wordt je meegenomen in deze uitleg en krijg je meer en meer door hoe je vragen en wensen van klanten moet interpreteren.. Wat is de vraag achter de vraag?

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een Ontdek het gat! Een vraag die je gesteld wordt naar aanleiding van wat je juist hebt gelezen.. Bijvoorbeeld: “Hoe denkt u dat uw (interne) klanten u beoordelen op het krijgen van aandacht, begrip en complimenten? ” Iets wat je even aanzet tot nét iets langer nadenken, voordat je verder gaat met lezen..

Citaten.

Ook in dit deel van het boek veel citaten. Ik persoonlijk vind dat heel prettig om te lezen. Het onderbreekt een verhaal, zonder te storen. En geeft kort en direct de essentie weer.

Mocht je plannen hebben om nog meert te gaan adverteren, denk dan even aan dit citaat: “Ik let eigenlijk nooit op reclame op televisie of in de krant. Ik koop alleen bekende merken”

“Klanten voelen feilloos aan of je bezig bent ze te helpen, of dat je er alles aan doet om ze van hun euro’s af te helpen”

“Veel afhaalchinezen zijn niet getransformeerd naar brengchinezen”

Absoluut de moeite waard.

Mijn conclusie na het lezen van dit boek: Absoluut de moeite waard. Burgers verstaat de kunst om in heldere, zeer begrijpelijk taal een boodschap over te brengen. En het feit dat het om al wat oudere uitgaven gaat doet niets af aan de inhoud! De tips en conclusies die je meekrijgt zijn ook in 2016 zeker van toepassing. Het feit dat dit een behoorlijke “pil” geworden is, heb ik niet als negatief ervaren. Dat Hondenbrokken in een verhaal stijl geschreven is, geeft een prettige afwisseling. Wil je weten hoe je met klanten om kunt gaan, ben je op zoek naar goede tips en insights? Lees dit boek! Het staat vol met handige en praktische zaken. Waar je zeker iets mee kunt.

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Top #boek: Jos Burgers over Klant gerichtheid.. #review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s