[Column] Duidelijke waarschuwing! We lopen achter..

In het Dagblad TC Tubantia verscheen deze week een artikel van Bart van Eldert. Hij sprak met Kees Koolen, oud topman van Booking.com. Deze ondernemer was, samen met FullSizeRenderandere digitale ondernemers, uitgenodigd door minister Henk Kamp van Economische Zaken. Koolen gaf een duidelijke ICT-visie:

 

Europa loopt vijftien jaar achter. Nog vijftien jaar, en we zijn de nieuwe derde wereld

Wetgeving.

Een dergelijke uitspraak zet je toch direct aan het denken.. Hoe kan het gebeuren dat Europa zo ver achter raakt? Volgens Koolen is wetgeving – en dan met name het wijzigen van een wet – een oorzaak van de achterstand. Ontwikkelingen gaan wereld wijd zeer snel en Europese- en Landelijke wetgeving vertraagt deze ontwikkelingen.

De snelste wint. In succes en in banen. Loop je in dag twee achter in de Tour, dan kom je nooit meer bij het peloton..

Uber..

Een goed voorbeeld is de digitale taxibemiddelaar Uber. Daar waar de premier van India lyrisch is over de ontwikkeling, zegt men hier “zet het vanwege de wet maar drie jaar in de kast”

Luister en ga aan de slag.

Een meer dan duidelijke waarschuwing lijkt mij! Het initiatief van minister Kamp vind ik een goed begin. En vraagt zeker een vervolg en opvolging. Ga in gesprek met ondernemers die ervaring hebben met zaken doen binnen en buiten Europa. Luister naar hun voorstellen, en ga aan de slag. Zorg er voor dat het veranderen van een wet veel sneller kan dan nu het geval is. Dat is niet alleen goed voor het sneller kunnen ontwikkelen op ICT gebied, maar helpt ook op heel veel andere vlakken…

Het gehele artikel staat hier onder.

FullSizeRender

 

 

Advertentie

Een gedachte over “[Column] Duidelijke waarschuwing! We lopen achter..

  1. Fred zegt:

    In 2001 was het voor mij duidelijk dat snelheid telde, alle kansen om met internet te winnen. Bij de opkomst van de smartphone en mobiel internet wist ik dat dit een verschuiving zou gaan betekenen, zowel in berichtgevingen als online winkelen. Er zijn nog steeds bedrijven niet aangepast aan het heden laat staan voorbereid op de toekomst, Nederland loopt zelfs achter op andere EU landen. Zelfs 3e wereldlanden die verder vergroeid zijn met het WWW dan de gemiddelde Nederlander.
    Wij worden uitgekocht en gebruikt door de wereld economie in plaats van te profiteren.
    Het zit misschien in de aard van de Nederlander om te denken dat de wereld niet veranderd en dat alles altijd zo zal blijven of dat het vanzelf overgaat. Dat zolang je maar voor jezelf kiest dat je dan wel belangrijk wordt en blijft.
    Uitvindingen gedaan door Nederland zoals de techniek achter de zelf rijdende auto, het produceren zal elders gebeuren, het rijden zal door regelgeving en dingen die in de wet moeten worden aangepast minstens 15 jaar gaan duren. Tegen die tijd wordt er in voormalig 3e wereld landen misschien al gevlogen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s